Що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти капусту

0
Що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти капусту
Вживання капусти може принести вражаючу користь: від підтримки імунітету до здоров'я кишечника. Коли справа доходить до овочів, капуста є незамінним джерелом поживних речовин.

Про це пише Уніан.

Поживний профіль капусти

Цей хрестоцвітний овоч містить багато поживних речовин на порцію. За даними Міністерства сільського господарства США, 1 склянка сирої подрібненої капусти містить:

Калорії: 18

Вуглеводи: 4 г.

Харчова клітковина: 2 г

Цукор: 2 г

Білок: 0,8 г

Жири: 0 г

Натрій: 13 мг

Кальцій: 28 мг

Магній: 8 мг

Вітамін C: 25 мг

Вітамін K: 53 мкг

Для чого їсти капусту

Капуста може поліпшити імунне здоров'я оскільки є джерелом вітаміну С, який грає роль у виробництві лейкоцитів.

Може забезпечити протиракові поживні речовини. У капусті містяться рослинні сполуки, які мають вирішальне значення для загального здоров'я. До них відносяться глюкозинолати, які в організмі трансформуються в ізотіоціанати, які захищають від деяких видів раку.

Може допомогти поліпшити здоров'я кишечника. Будучи природним джерелом харчових волокон, капуста сприяє травленню і регулярному стулу, знижуючи ризик запорів. Крім того, капуста є природним джерелом пребіотиків, неперетравлюваної клітковини, яка діє як "паливо" для живих і корисних пробіотиків.

Може зменшити запалення. Цей овоч багатий антиоксидантами, а також протизапальними сполуками сульфорафаном та антоціанами, які пригнічують запалення.

Може покращити загальний рівень холестерину.

Може підтримати здорову вагітність. Одна порція капусти забезпечує 10% добової норми фолієвої кислоти, допомагаючи вагітним отримати цю ключову поживну речовину, просто включивши цей овоч у страви.

Може покращити здоров'я очей. Капуста є природним джерелом лютеїну та зеаксантину, двох каротиноїдів, які пов'язані зі зниженням ризику дегенерації жовтої плями. Цей листовий овоч також є джерелом бета-каротину, іншого каротиноїду, який підтримує здоровий зір з віком людини.

Капуста і контроль ваги. Це відомий продукт, який люди зберігають у своєму арсеналі, коли хочуть схуднути. Цей універсальний овоч - ваш найкращий союзник як низькокалорійна їжа з високим вмістом клітковини. Більш того, високий вміст води в капусті додає обсяг вашим стравам, не додаючи при цьому зайвих калорій, сприяючи відчуттю ситості.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні