Українців попередили, що ситуація на фронті може «вирішитися за 3 місяці»

1
Українців попередили, що ситуація на фронті може «вирішитися за 3 місяці»
Глава зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель висловився щодо ймовірних перспектив розвитку ситуації на полі бою в Україні. За його словами, ситуація може бути вже "вирішена через 3 місяці".

Про це він заявив під час Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє Главред з посиланням на Euronews.

Водночас головний дипломат Євросоюзу закликав перейти на новий рівень підтримки країни, що воює, і зазначив, що політики блоку і європейське суспільство ще не усвідомили, що "перебувають у стані війни", а часу на чергові саміти вже немає.

"Ми коливалися в питаннях поставок, можливо, занадто багато, занадто часто. Два роки тому ми були готові послати каски. Зараз ми передаємо F-16, але минуло вже два роки. Якби ми ухвалили це рішення швидше, можливо, ситуація на фронті була б іншою", - наголосив він.

Водночас верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки вважає, що ЄС "не зможе відігравати геополітичну роль, якщо не буде готовий захистити себе".

Боррель додав, що найважливіші геополітичні виклики, які стоять сьогодні перед єдиною Європою, пов'язані з Україною, сектором Газа і глобальним Півднем, а також власною обороноздатністю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
треба шандарахнути кинжалами по берліну і парижу щоб привести до свідомості стурбованих
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні