В Україні можуть запровадити персональні податки для кожного українця

2
В Україні можуть запровадити персональні податки для кожного українця
В Україні запровадять прогресивну шкалу оподаткування доходів громадян. Вона передбачає персональні податки з кожного українця.

Про це розповів очільник податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, пише ПІК.

“Новації передбачають запровадження шкали оподаткування українців залежно від їхнього заробітку. Тобто люди, які одержують меншу зарплату, сплачуватимуть і менший податок із неї. А ті, хто отримує високі виплати, будуть платити більший податок”, – зазначив він.
Така система частково працювала в Україні до 2016 року. Тоді люди з нижчими доходами сплачували 15% ПДФО. А працівники, що отримували більше, платили й вищий відсоток податку. Відповідно ПДФО становив 15 і 20%. Нині ж він для всіх однаковий – 18%. Але тепер його знову хочуть диференціювати.

“Фактично в стратегію нового оподаткування буде закладено європейський принцип: “Багаті платять більше”. Втім, влада наразі ще не визначилася з критерієм багатства, і хто скільки має платити. Адже цьому мусить передувати глибока реформа податкової системи. Суспільство має беззастережно довіряти податківцям”, – сказав Гетьманцев.

Звісно, що нова система оподаткування передбачатиме повний доступ податківців до банківських операцій українців, у тому числі й переказів між картками та поповнення карток готівкою через термінали. Таким чином, усі доходи українців будуть обліковані та оподатковані.

Водночас громадян не доведеться самим заповнювати податкових декларацій. Завдяки повній діджиталізації процесу система сама генеруватиме податковий звіт і визначатиме суму платежу.

Отже, для громадян, які працюють виключно з “білою” бухгалтерією, нова система оподаткування нічого, крім полегшення, не принесе. Ну, а тим, хто працює в тіні або за сірими схемами, доведеться звикати до того, що податки – річ обов’язкова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я так розумію що схематозник Гетманцев сплачує усі податки...
Відповісти
тепер через нетфлікс є чим зайнятись ввечері.

доречі, дивлюсь отримав підписку нетфлікс всього за 129₴ через червіс onlyy
спробуйте і ви.

доречі, вони ще мають підписки на
нетфликс подписку
на ютуб премиум цена 59₴ (від 3м)
spotify premium
епл мюзік
duolingo
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні