На заході України чоловік відмовився від мобілізації, бо у нього є рідні в рф

0
На заході України чоловік відмовився від мобілізації, бо у нього є рідні в рф
У Закарпатській області до іспитового терміну позбавлення волі засудили місцевого жителя, який ухилився від мобілізації, бо йому вручили повістку біля місця роботи та визнали обмежено придатним до служби в армії.

Про це йдеться у вироку Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області, пише ТСН.

За даними суду, у травні 2023 року чоловіка визнали обмежено придатним до військової служби. У жовтні 2023 року йому вручили повістку, проте житель Мукачевого категорично відмовився захищати Україну.

На суді підозрюваний провину не визнав. Він заявив, що нібито працівники військкомату затримали його біля заводу, де він працював та посадили в автобус. Він зазначив, що ВЛК визнала його обмежено придатним до служби в армії і йому кілька разів давали відстрочку від мобілізації через стан здоров'я. У жовтні 2023 року він відмовився від призову.

"Написав власноручно заяву про відмову від проходження військової служби під час мобілізації, оскільки у Росії та у Туркменістані у нього багато родичів та друзів, проти яких не хоче воювати. Не визнає свою вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення у зв`язку з його поганим станом здоров`я, вважає, що висновок військово-лікарської комісії про його обмежену придатність до військової служби є невірним, вважає себе непридатним", - йдеться у свідченні підсудного.

Суд визнав чоловіка винним за ст.336 КК України та засудив до 2 років іспитового терміну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні