Військовий ЗСУ попередив про нову небезпеку на фронті

0
Військовий ЗСУ попередив про нову небезпеку на фронті
Російські окупанти зараз досить ефективно використовують безпілотники під час війни проти України. Приблизно через 4 місяці російська армія може вже використовувати такі технології, які зараз має Україна.

Про це сказав командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес", що воює в складі 92-ої окремої штурмової бригади ім. кошового отамана Івана Сірка, Юрій Федоренко в інтерв'ю УП.

Він зазначив, що російські загарбники досить ефективно застосовують дрони. І коли вони будуть користуватися ще новішими технологіями, то ці ворожі безпілотники зможуть долітати ще далі, і ще значно ускладнить логістику та виконання бойових завдань для українських військових.

"Якщо ми говоримо про технології, то, за моїми оцінками, противник буде мати ті технології, які маємо ми, десь через 4 місяці. Це неминуче, на жаль. І коли противник отримає ці технології, на певній відстані від лінії бойового зіткнення, куди зараз періодично прилітає якась артилерія, керована авіабомба, "касетка", "Ураган", але куди не долітають FPV, ці дрони зможуть долітати, і це значно ускладнить нам логістику та виконання бойових завдань", – сказав Федоренко.

Саме тому, за словами військового, для убезпечення особового складу і логістики від ударів ворожими дронами зараз відбувається активна робота щодо портативних засобів радіоелектронної боротьби противника.

Юрій Федоренко зазначив, що за останні два роки країна-агресорка Росія дуже інтенсивно розвивала свої дрони.

"Є ті, які перебувають на озброєнні: "Орлан", "Ланцет", "Куб", "Герань"... Незважаючи на санкції, вони не просто виготовляють їх у достатній кількості, а й постійно модернізують. Що стосується коптерів цивільного призначення, наприклад, Mavic 3, Mavic 3T, FPV дрони, то вони викуповують все, що можна, на 3–4 місяці наперед", – сказав командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні