У США б'ють на сполох через плани рф: що сталося

0
У США б'ють на сполох через плани рф: що сталося
Членам Конгресу США надали для ознайомлення секретну інформацію, яка пов'язана з російським військовим потенціалом, що включає нереалізовані амбіції РФ щодо розробки ядерної зброї в космосі. Передбачається, що воно буде використовуватися для ураження супутників.

Про це пише УНІАН з посиланням на The Wall Street Journal.

Член Палати представників Майк Тернер публічно попередив про "серйозну загрозу національній безпеці" США і попросив президента Джо Байдена розсекретити інформацію, щоб забезпечити відкриту дискусію про те, як на неї реагувати.

Зазначається, що запит Тернера, схоже, застав зненацька інших високопоставлених законодавців і чиновників від республіканців та демократів, причому деякі визнали, що знали про загрозу.

"Це також відбулося на тлі дебатів у Палаті представників, які розділили обидві партії з питання про те, чи слід відновлювати спірну шпигунську програму, яка націлена на іноземні загрози за кордоном", - пише WSJ.

Нагадується, що минулого місяця глава космічних операцій США, генерал Ченс Зальцман заявив, що космічні можливості Росії не зменшилися в результаті війни в Україні.

"Вони все ще мають намір створити зброю для космосу, і ми відстежуємо, оцінюємо та реагуємо".

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков назвав публікації західних ЗМІ про це "черговим прийомом Білого дому". За його словами, Білий дім намагається правдами чи неправдами спонукати Конгрес на голосування по законопроекту про виділення грошей, ймовірно, мається на увазі на допомогу Україні в боротьбі проти російської агресії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні