Якого популярного слова немає в українській мові, але всі його говорять

0
Якого популярного слова немає в українській мові, але всі його говорять
Автор підручників з української мови, авторитетний вчитель України Олександр Авраменко розкрив слово-паразит, яке українці вживають як під час особистих балачок, так і у діловій мові.

Про це пише УНІАН.

Хоча, взагалі-то, його не існує в українській, заявив мовознавець в рамках свого уроку. Йдеться про слово "співпадати" - це ще одне "мовне сміття", а вірніше суржик, який не слід вживати, пояснив вчитель.

"В слідуючому році наші відпустки не співпадають, тож не получиться разом поїхати на море", - навів приклад Авраменко.

Таке речення - справжня квінтесенція трьох слів-домішок з російської мови. Тож, увага, слово "співпадати" ми замінюємо на "не збігаються", "слідуючому" - на "наступний", а замість "не получиться" буде "не вийде".

"Слова "співпадати" немає в українській мові. Кажемо "збігатися". І так само буде не "співпадіння", а "збіг", - акцентував філолог.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні