У заповіднику на заході України помітили рись

0
У заповіднику на заході України помітили рись
На Рівненщині на території природного заповідника зафіксували рись. Тварину "спіймала" фотопастка.

Повідомляють на сторінці WWF-Україна.

За останній рік WWF-Україна вдалося суттєво посилити моніторинг рисі в Карпатах та на Поліссі за допомогою фотопасток. Загалом, з 2019 року 74 засоби стеження та необхідні аксесуари до них передали до 9 природоохоронних та 3 лісогосподарських установ.

Так, у кінці листопада 2023 року, науковці Рівненського природного заповідника Nature Reserve Rivnenskyi встановили на своїй території для моніторингу рисі та інших видів тварин кілька фотопасток від WWF-Україна. І вже у січні 2024 року, вдалося спіймати на камери ось таких граційних рисей.

Рись обирає для життя віддалені, потаємні частини лісу і веде нічний спосіб життя, тому спіймати цю красуню, навіть фотопасткою, непроста задача. На Поліссі плямиста хижачка обирає важкодоступні заболочені рівнини та ліси. Тож ландшафти Рівненського природного заповідника приваблюють тварину.

Сьогодні популяція рисі в Україні оцінюється орієнтовно в 500 особин — близько 400 у Карпатах і близько 100 на Поліссі.

Роботи щодо моніторингу рисі та інших супутніх видів здійснено в межах затвердженого Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України Національного плану дій щодо збереження рисі євразійської, а також проєкту “Співжиття заради збереження”.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні