З Китаю до Білорусі прибув військовий вантаж: чим це загрожує Україні

3
З Китаю до Білорусі прибув військовий вантаж: чим це загрожує Україні
Китай став займатися поставками озброєння в Білорусь. Подібні "перевезення" так чи інакше нагнітають обстановку і викликають масу питань.

Про це в інтерв'ю Главреду розповів співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

За слова Снєгирьова, у подібних ситуаціях не варто вбачати "зраду", оскільки поставка військово-технічного вантажу з боку КНДР до Білорусі для України навпаки може бути доволі позитивною. Він стверджує, що таким чином Пекін розглядає Мінськ як пріоритетного партнера в економічному та військово-політичному контексті подальшого просування до Європи і, відповідно, своїми поставками сигналізує про це Росії.

"І це - чіткий сигнал, що без офіційного Пекіна жодних рішень щодо зовнішньополітичного курсу Мінська ухвалено не буде", - додає експерт.

У приклад і як доказ цього факту Снєгирьов наводить ядерну риторику Путіна навколо Білорусі, яка виявилася блефом і значно знизилася слідом за заявою Сі Цзіньпіна.

До того ж, важливо пам'ятати, що у Білорусі з Китаєм є спільне виробництво РСЗВ, дальність ураження якого становить понад 400 км. Цілком можливо, що поставки військового вантажу складаються якраз із компонентос для цих систем.

"До того ж, на озброєнні збройних сил республіки Білорусь є бронемашини китайського виробництва, так званий Дракон. Тому ці вантажі характерні для постійної співпраці з Китаєм - для потреб збройних сил Республіки Білорусь привезли черговий вантаж, який абсолютно не свідчить про те, що Білорусь готується до військового вторгнення в Україну. Тим більше, що Конституцією Білорусі заборонено ведення військових дій за межами країни. Зрозуміло, що Лукашенко - диктатор, але він намагатиметься якомога далі пройти "між крапельками", тобто балансуватиме між Заходом і Росією, і навряд чи наважиться на безпосередню участь у вторгненні в Україну", - додає експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...абсолютно не свідчить про те, що Білорусь готується до військового вторгнення в Україну" - щось подібне ми вже чули...
Відповісти
КНДР - це Корея, а КНР - це Китай, розберіться з абревіатурою
Відповісти
Альо , Америко-Європо! Це вже ескалація , чи ще ні???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні