У боях за Україну загинув чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу

0
У боях за Україну загинув чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу
На війні загинув чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсмен Книги рекордів України 32-річний Олександр Білоконь.

Про це повідомив почесний президент Федерації греко-римської боротьби України Вадим Кісіль.

"Олександр був одним з найсильніших людей України. Ще у 2017 році в центрі Одеси він встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причепом, заповненого людьми. У 2020 році Олександр Білоконь здобув Майстра спорту по богатирських іграх", - йдеться в повідомленні.

Уродженець Білої Церкви Олександр Білоконь ще у 2017 році в центрі Одеси встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причепом, заповненого людьми. Тоді 26-річний Олександр працював у цирку "Кобзов" та був інвалідом третьої групи. Чоловікові вдалося зрушити з місця і протягнути на 47 см вагу в 15,7 тонни, з яких 13,3 тонни — вага вантажівки, решта ваги — люди.

У 2020 році Олександр Білоконь став майстром спорту по богатирських іграх. У цьому ж році на змаганнях за титул "Найсильнішої людини України-2020", у 95-й ваговій категорії спортсмен посів перше місце в фіналі.

У 2021 році в Білій Церкві на стадіоні "Трудові резерви" відбувся "Фінал першої ліги стронгмену – 2021", де сім найсильніших чоловіків з усієї України змагалися у заключному змаганні сезону. Саме Олександр тоді встановив рекорд України з перетягування вантажівок.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні