Скільки є часу, щоб з'явитися у ТЦК після отримання електронної повістки

1
Скільки є часу, щоб з'явитися у ТЦК після отримання електронної повістки
З ухваленням нового законопроєкту про мобілізацію у військовозобов'язаних українців з'являться електронні кабінети. Через них наші громадяни можуть отримувати повістки в електронному вигляді, що треба з'явитися у ТЦК та СП.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк, передає 24 Канал.

Саме через електронний кабінет військовозобов'язані громадяни зможуть уточнювати свої дані.

Через скільки треба з'явитися до ТЦК після отримання е-повістки
Павлюк наголосив, що, аби уточнити дані у ТЦК та СП, у військовозобов'язаних громадян для цього буде 60 днів. Водночас способи уточнення даних будуть лишатися різними.

Якщо вже функціонує електронний кабінет, найзручніше це буде зробити там. Але лишаються і ТЦК та СП, лишаються ЦНАПи тощо. Загалом електронний кабінет просто дає можливість менше бігати, уточнити дані можна буде там, – наголосив представник Міноборони.

За його словами, цей спосіб значно простіший і дозволить охопити більшу кількість людей і відповідно значно якісніше долучити їх до війська.

"Існує "Оберіг" (єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних – 24 Канал). Він об'єднав багато баз даних, але, в тому числі в "Оберіг", заносили ті дані, які були на папері, й там багато неточностей. Відповідно уточнення даних в ТЦК та СП це і сьогодні обов'язок громадянина, створюється механізм, як зробити так, щоб громадянам було простіше і легше виконати цей обов'язок", – сказав Павлюк.

Чи є різниця між е-повісткою і звичайною
Начальник Управління преси та інформації Міноборони зауважив, що електронна повістка – це повідомлення, яке надходить в електронний кабінет. І загалом воно тільки цим відрізняється від звичайної повістки.

Нічого іншого не змінюється. Тобто ті строки, що діяли до термінів перебування на отримання звичайної повістки, вони й тут застосовуються,– пояснив Павлюк.

За його словами, в цьому ж електронному кабінеті людина може отримати повідомлення про те, що має з'явитися в ТЦК та СП, і в законі прописані серйозні причини, які звільняють від будь-якої відповідальності за неявку, зокрема, стихійні лиха, смерть родича, дії ворога тощо.

Однак Павлюк зауважив, що у разі неявки військовозобов'язаного громадянина до ТЦК за е-повістки є певні нові санкції, які можна застосувати до людей, які ухиляються від призову до ЗСУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, прийдуть теж в електронному вигляді. Ідіоти оцифровані!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні