Захід готується до великої війни: що на це вказує

0
Захід готується до великої війни: що на це вказує
В британській пресі, та в цілому у європейській, все більше маячків про те, що Захід готується до великої війни.

Про це розповів Юрія Гайдай у Facebook, пише Телеграф.

За його словами, окрім заяв міністрів оборони Британії та Швеції, ще відвертішою була заява адмірала Королівського флоту Нідерландів, який зараз очолює Військовий комітет НАТО.

"На зустрічі міністрів оборони у Брюсселі пару тижнів тому він сказав, що європейці мають готуватися до "повномасштабної війни з Росією", "радикальних змін у способі життя" і що "велика кількість цивільних має бути мобілізована у випадку війни й уряди вже мають працювати над впровадженням процесів, які забезпечать масову мобілізацію, та посилення промислової спроможності, яка забезпечить тривале ведення повномасштабної війни".

Минулого тижня остаточно підтвердилося, що американці повертають свій ядерний арсенал у Британію, на базу RAF Lakenheath біля Кембриджу. Ця ж база була першою в Британії, яка отримала F-35.

В часи холодної війни там уже зберігалася ядерна зброя, але США її вивезли у 2008 році, коли здавалося, що Холодна війна назавжди в історії.

Британський уряд уже уклав контракти на будівництво нового об'єкту для зберігання ядерної зброї, який має витримувати прямі ядерні удари.

Вчорашня новина — вперше за 8 років Британія здійснить в Атлантиці випробувальні пуски носіїв ядерної зброї зі своєї субмарини HMS Vanguard, яка ремонтувалася 7 років (у Британії немає "ядерної тріади", вона покладається на ядерне стримування ракетами з підводних човнів Trident).

Ще наприкінці 2021 британці оголосили, що "з огляду на безпекову ситуацію" відійдуть від самообмеження кількості боєголовок і наростять їх на 40%, та вже після вторгнення прискорили закладку та будівництво ядерних субмарин наступного покоління, які мають прийти на заміну Трайдентам.

А ще вдвічі, до 90 тис, збільшили чисельність навчань НАТО в грудні 2024 року на сході Європи, де відпрацьовуватимуть швидке розгортання для стримування збройної агресії РФ. Одна Британія відправить 20 тис військових, це значна кількість за мірками навчань.

Поступово розкручується маховик оборонного виробництва в ЄС, там навіть спромоглися прибрати оборонну промисловість з "чорного списку ESG", спираючись на який банки відмовлялися кредитувати "шкідливий для довкілля та суспільства бізнес" (так, уявіть, колись ЄС відніс оборонку до шкідливих бізнесів).

Досі часто бачу скиглення про "мирну розслаблену Європу", то воно вже потроху втрачає актуальність. Так, важко прийняти нову дійсність після 75 років мирного життя та 30+ років без Холодної війни.

Але політики і військові уже не "мирні і розслаблені", і повернення до старої норми уже не буде. Зрештою, навіть те, як нагнули Орбана по Ukraine Facility, і те, що багато європейських політиків при цьому незадоволені, що з Угорщиною повелися надто м'яко — теж показово", - написав Гайдай.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні