Чому в Україні перестали оголошувати повітряну тривогу зльоті МіГ-31К

0
Чому в Україні перестали оголошувати повітряну тривогу зльоті МіГ-31К
Повітряну тривогу в Україні через МіГ-31К можуть не оголошувати, якщо відомо, що літак знаходиться на дальніх підступах. Але МіГ-31К залишається загрозою для України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Тривога від МіГа є завжди. Є інформація від наших партнерів, що один, два, три чи більше МіГ-31К у небі. Ми не можемо точно сказати, чи це переліт, перебазування на інший аеродром чи це тренувальний політ. Точно на 100% знати не можна. Коли є інформація точна, що МіГ робить переліт десь там на дальніх підступах, то зрозуміло, що тривога не буде оголошуватися. Але у будь-якому разі, коли МіГ у небі - це є небезпека", - сказав він.

Речник нагадав, що від оголошення повітряної тривоги до "прильоту" ракет може пройти лише декілька хвилин. Тому МіГ-31К залишаються небезпекою для українців.

"Нагадаю, що якщо з Тамбовської області летить ракета приблизно, скажімо, до Дніпра, як минулого разу була ракетна атака. То від оголошення того, що МіГ злетів, до "прильоту", може бути 4-5 хвилин", - пояснив Ігнат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні