На заході України п'яний водій авто на смерть збив футболіста

0
На заході України п'яний водій авто на смерть збив футболіста
Колегія суддів Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу на вирок Іршавського районного суду щодо обвинуваченого у ДТП, в якій загинув футболіст Мирослав Мудра.

Про це повідомили у Закарпатському апеляційному суді.

За інформацією відомства, Іршавський районний суд призначив винуватцеві ДТП покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки, однак суд апеляційної інстанції визнав таке рішення місцевого суду несправедливим.

Відтак колегія суддів Закарпатського апеляційного суду збільшила винуватцеві ДТП строк позбавлення волі до 5 років 6 місяців з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки. В решті вирок залишили без змін.

Як відомо з матеріалів справи, ДТП, в якій загинув футболіст трапилася у грудні 2020 року.

"Обвинувачений, будучи позбавленим права керування транспортними засобами у 2019 році строком на 3 роки, не маючи водійського посвідчення, керуючи у стані алкогольного сп`яніння, перевищуючи допустиму швидкість руху у межах населеного пункту, проявив неуважність до дорожньої обстановки та її змін - з моменту виникнення перешкоди для руху у вигляді іншого автомобіля, що рухався попутно в межах його смуги з меншою швидкістю руху, який обвинувачений об`єктивно був спроможний виявити, не дотримався безпечної дистанції та безпечного інтервалу, не вжив заходів для зменшення швидкості та допустив зіткнення передньою правою частиною керованого ним автомобіля із задньою лівою частиною автомобіля марки "Volkswagen Caddy", що призвело до втрати обвинуваченим керування автомобілем, виїзду його через зустрічну смугу руху на ліве, по ходу свого руху, узбіччя, з послідуючим наїздом на трьох пішоходів, які в той час рухалися по лівому узбіччі. У результаті ДТП один потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, другий потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, що небезпечні для життя. Також у результаті дорожньо-транспортної пригоди третій постраждалий М. отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді множинних відкритих уламкових переломів кісток склепіння та основи черепа зі зміщенням уламків, тяжкого забою головного мозку, ушкодження речовини головного мозку уламками кісток, поширеного деструктивного субарахноїдального крововиливу, травматичного шоку, що небезпечні для життя в момент їх спричинення, та знаходяться в прямому причинно-наслідковому зв`язку із настанням його смерті", - зазначили в апеляційному суді.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні