В Угорщині різко змінили позицію щодо допомоги Україні: у чому причина

0
В Угорщині різко змінили позицію щодо допомоги Україні: у чому причина
Угорщина заявила про свою готовність до компромісу, який дозволить профінансувати запропонований Євросоюзом пакет допомоги Україні з бюджету блоку напередодні екстреного саміту 1 лютого.

Про це пише Reuters, передає ТСН.

Зазначається, що політичний директор прем'єр-міністр Угорщини Віктора Орбана заявив про відкритість Будапешту до питання використання бюджету ЄС для запропонованого пакету допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро (54 мільярди доларів).

"Балаж Орбан, головний політичний радник прем'єр-міністра, підтвердив на X, що в суботу Будапешт направив Брюсселю пропозицію, яка свідчить про його готовність використати бюджет ЄС для надання пакету допомоги і випустити спільні боргові зобов'язання для його фінансування, якщо були додані інші "застереження", – пише Reuters.

Агентство зазначає, що це є значною зміною у позиції Будапешта порівняно з тим, яку він займав лише кілька тижнів тому. Раніше він заблокував перегляд бюджету ЄС, який включав допомогу Україні, що змусило його лідерів скликати екстрений саміт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні