В Україні зростуть тарифи на електроенергію

1
В Україні зростуть тарифи на електроенергію
Тариф на електроенергію в Україні можуть підвищити у два рази у цьому році.

Про це повідомляє Телеграф.

Що відомо про новий тариф
Про підвищення тарифу на електроенергію повідомив народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

Також він підкреслив, що важливо залишити субсидіювання для тих категорій осіб, які не мають можливості сплачувати таку ціну.

"Держава разом з нашими партнерами мають у такому випадку підставити плече людям! Але ми маємо розуміти, що держава не може дотувати всіх без виключення", - заявив нардеп.

Нагорняк сказав, що лібералізація тарифів дасть двом державним компаніям можливість перестати дотувати населення і за рік акумулювати кошти для початку добудови 3-го та 4-го енергоблоків ХАЕС.

А "Укргідроенерго" зможе почати будівництво Канівської ГАЕС потужністю 1000 МВт, вартість якої оцінюється в 1,2 млрд доларів США.

Який тариф на світло зараз
Українцям вкотре підвищили тариф на світло з 1 червня 2023 року. Він став єдиним і становить 2,64 гривні за кіловат-годину.

Судячи з планів уряду, в 2024 році тариф на світло буде складати 5,28 гривень за кіловат-годину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну це вже еуропа !!!!!!!! правда доходи людей в усраїні як в жопі (крім шлюх народу)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні