Командувач назвав головну проблему ЗСУ

0
Командувач назвав головну проблему ЗСУ
Генерал-майор назвав головну проблему ЗСУ. Підготовка особового складу потребує колосального інструкторського і людського ресурсу.

Про це аявив командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Віктор Ніколюк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Молодший командир - це проблема будь-якої армії, адже ця людина воює, із особовим складом знаходиться на місці виконання завдання, в окопі, в танку. Процес підготовки особового складу не зупиняється.

"У будь-якому війську проблема - це молодший командир. Командир відділення, командир взводу, командир роти. Це та ланка, яка воює. На жаль, це та ланка, яка повинна вести за собою, яка несе втрати. І, звичайно, враховуючи плинність кадрів і потребу командирів відділення, командирів взводів, цей процес не закінчується. Він постійний. Його контролює вищий штаб, його контролює наш командувач, його контролюють на всіх рівнях. Він вимагає ще більшого ресурсу", - сказав військовий.

Підготовка, наприклад, сержанта займає зараз 50 діб.

"Це лише його базова підготовка. Потім професійна підготовка, командири відділення. Ми врахуємо бойовий досвід, даємо йому те, що він повинен знати. Були випадки, коли головний сержант роти керував навіть ротою. На жаль, було кілька випадків, коли командир роти гинув, і саме головний сержант виконав бойове завдання, утримав позицію. І ми на це також акцентуємо. Основний акцент - це практична складова, це вміння працювати з людьми", - зазначив Ніколюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні