На фронті загинув 20-річний волинянин: спогади про молодого військового

0
На фронті загинув 20-річний волинянин: спогади про молодого військового
Солдат протитанкового батальйону Олексій Дейнека загинув на Запорізькому напрямку 26 лютого 2022 року. Йому було лише 20 років.

Історію Героя розповіли на сайті Ковельської міської ради.

Олексій народився 8 червня 2001 року у місті Ковелі. З семи років Олексія виховувала бабуся Мирослава Іванівна. Навчався в школі №12. Після 9-ти класів вступив до ПТУ №22 (смт Луків), де здобув спеціальність тракториста.

Отримавши диплом, працював на шиномонтажі. У 2020 році юнака призвали на строкову службу, яку він проходив у Національній гвардії в Запоріжжі.

Він мав багато друзів, був творчою, працелюбною, веселою людиною, з прекрасним почуттям гумору. Його ніколи не бачили сумним. Хлопця дуже поважали однолітки за справедливість, добродушність, відкритість.

У листопаді 2021 року Олексію дали відпустку і він приїхав до рідного міста.

Олексій дуже поспішав, щоб встигнути привітати бабусю з Днем народження. Коли прийшов час повертатися до військової частини, бабуся ніби відчувала, що уже не побачить внука. Пригадує, що тривожні відчуття не покидали її. Олексій постійно дзвонив до неї, говорив, що хоче підписати контракт і захищати рідну землю.

Солдат протитанкового батальйону Олексій Дейнека зустрів наступ російських окупантів біля міста Токмак Запорізької області, де загинув 26 лютого 2022 року. Йому було лише 20.

Похований на Алеї Героїв Ковельського міського кладовища.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі солдат Дейнека Олексій Петрович (посмертно) нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (указ Президента України від 28 лютого 2022 року №79/2022).

За мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Дейнеці Олексію Петровичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Ковеля» (посмертно) (рішення Ковельської міської ради від 28 липня 2022 року №24/38).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні