Росіяни посилюють наступ на українське місто

0
Росіяни посилюють наступ на українське місто
Захоплення Авдіївки на Донеччині залишається пріоритетним для російських загарбників. Ворог здійснює наступ на місто з трьох напрямків.

Про це йдеться в щоденному звіті міністерства оборони Британії, передає Главком.

Росія продовжує наступ на кількох напрямках з метою захоплення Донбасу. Так, 21 січня ворог захопив селище Крохмальне у Харківській області й 18 січня – Веселе поблизу Бахмута. Утім, як кажуть розвідники, це не мало стратегічного значення, оскільки довоєнне населення Веселого становило 102 особи, а Крохмального – 45. У той час як Росія має такі «здобутки», Україна зосереджується на активній обороні.

Британські розвідники фіксують, що Авдіївка залишається головним пріоритетом для ворога, який веде тристоронній наступ, щоб оточити місто з півдня й півночі. Зокрема, окупанти ведуть бої на околицях східного кварталу Авдіївки. При цьому ворог зазнав значних втрати у живій силі й бронетехніці завдяки ударам українських безпілотників.

«За повідомленнями, російські війська намагаються обійти українські укріплення, проникаючи на околиці міста через службові тунелі. Цей метод проникнення вони застосовують з жовтня 2023 року», – йдеться у звіті.

Українські контратаки стримують ворога від подальшого просування вглиб міста. Оскільки основний маршрут постачання залишається недоторканим, а українські сили проводять локальні контратаки, ймовірно, місто залишатиметься під контролем України протягом наступних тижнів, резюмує розвідка Британії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні