Що буде з вашим організмом, якщо постійно їсти часник

0
Що буде з вашим організмом, якщо постійно їсти часник
Багато хто з нас любить часник. І якщо ви належите до таких людей, вам пощастило, адже при регулярному вживанні часнику в їжу він має вражаючі переваги для здоров'я.

Про це пише gazeta.ua.

Часник зміцнює імунну систему
Хронічне запалення може зашкодити вашому імунітету, знижуючи рівень лейкоцитів. Це значною мірою завдяки аліцину, сірковмісній сполуці, що міститься в таких продуктах, як цибуля, шніт-цибуля та часник.

Огляд 2020 року в Trends in Food Science & Technology виявив, що завдяки своїм сірковмісним сполукам часник може мати противірусну активність. Дослідники вважають, що часник допомагає запобігти проникненню та розмноженню вірусів у наших клітинах.

Знижує рівень холестерину
Часник може покращити рівень холестерину, особливо у людей з високим рівнем холестерину або діабетом.

Може знизитися кров'яний тиск
Часник може знижувати як систолічний, так і діастолічний артеріальний тиск у людей з метаболічним синдромом. Ці переваги були виявлені, коли учасники вживали 100 міліграмів на кілограм ваги (мг/кг) сирого подрібненого часнику двічі на день протягом чотирьох тижнів.

Може покращитися рівень цукру в крові
Часник також може допомогти регулювати рівень цукру в крові, особливо у людей з діабетом. Мета-аналіз 2019 року в журналі "Первинна медична допомога при діабеті" показав, що часник ефективніше, ніж плацебо, знижує рівень глюкози в крові натщесерце та гемоглобіну A1C у людей з діабетом.

Покращує здоров'я кишківника
Пребіотики живлять корисні бактерії у вашому кишечнику, і часник є їхнім хорошим джерелом. Після трьох місяців прийому екстракту часнику, учасники дослідження 2020 року мали більш різноманітний та здоровий мікробіом кишечника.

Однак часник може викликати гази та здуття живота у людей із синдромом подразненого кишечника.

Інші переваги
Антиоксиданти в екстракті часнику можуть зменшити нейрозапалення, підтримуючи здорову роботу мозку з віком, згідно з дослідженням 2020 року. Крім того, інше дослідження в журналі Nutrients показало, що серед літніх китайців ті, хто споживав більше часнику, жили довше, ніж ті, хто рідко вживав часник.

Найкраще їсти часник у сирому вигляді. Це найздоровіший спосіб вживання часнику, оскільки вміст аліцину в ньому буде максимальним. Чим більше часник обробляється і готується, тим нижче вміст аліцину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні