Росіяни стягнули до українського міста 45 тисяч військових

0
Росіяни стягнули до українського міста 45 тисяч військових
Російські окупаційні війська не мають шансів повністю захопити місто Авдіївка Донецької області. Сили оборони України в ході бойових дій на цьому напрямку фронту повністю блокують просування російських військ.

Про це в ефірі телеканалу FREEDOM повідомив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

За його словами, наразі російські пропагандисти розповсюджують інформацію про те, що російські окупаційні війська, нібито проникли підземними тунелями та трубами в тил українських військ у місті Авдіївка.

"Але я прямо скажу, що такого немає. Йдуть позиційні бої на дальній околиці Авдіївки. Наші підрозділи повністю оцінили ситуацію, вдарили по групі, яка там просунулася через ці канали і тунелі, і зараз повністю блокували їхній рух. Перспективи наступальних операцій на саму Авдіївку, щоб захопити, немає", — сказав генерал.

Він зауважив, що у росіян є план обійти Авдіївку, залишити її в "кліщах" і, можливо, просуватися далі на захід для захоплення Донецької області. Українські військові розуміють тактику противника і наносять удари по групуванням, які там сконцентровані російським командуванням.

Маломуж уточнив, що загалом біля Авдіївки сконцентровано 45 тисяч російських військових.

"Це велика група для такого порівняно невеликого міста та цього сектору, але це й великий формат обстрілу по концентрації військ із нашого боку. Силам оборони доводиться вести важкі бої, але з іншого боку, завдавати дуже потужні удари. І ми бачимо втрати кожного дня дуже великі — від 830 до 1 000 з чимось щодня практично ми знищуємо ворога тільки вбитими, більше ще пораненими. Це, звичайно, виведення з ладу величезної кількості активних стратегічних військ", — сказав він.

Крім того, Сили оборони України не дають російським військам просуватись в районі Бахмуту. Генерал вказує на те, що українські військові протягом кількох днів провели серію контратак, частина з них була успішними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні