Лукашенко підвищив рівень готовності армії: чи є загроза вторгнення з Білорусі

0
Лукашенко підвищив рівень готовності армії: чи є загроза вторгнення з Білорусі
У січні 2024 року білоруські військові вирушили на навчаннях до Росії. Така практика стає постійною для країни. Крім цього Александр Лукашенко будує укріпрайони та змінює законодавство.

Про це 24 Каналу розповів білоруський опозиціонер та заступник голови Об'єднаного перехідного Кабінету Білорусі Павло Латушко.

Чи є загроза з боку Білорусі
Александр Лукашенко активно працює над створенням військово-навчальних центрів. Хоч про них говорять, як про спільні, але фактично вони є російськими. Відбувається відкриття баз ППО, Повітряних військ, які також орієнтовані на російські військові сили.

Крім цього, білоруський диктатор змінює законодавство. Лукашенко вже підлаштував усі закони на випадок, якщо у країні оголосять воєнний стан. Зокрема, передбачається створення "народного ополчення", будівництво укріпрайонів.

"При цьому відвідуючи один з укріпрайонів, він сказав, що країна створює ешелону оборону, але якщо потрібно, то піде у наступ. Ядерна зброя, постійні навчання – все це свідчить про те, що Лукашенко підвищив рівень готовності армії Білорусі", – розповів Павло Латушко.

Наразі не доводиться говорити про велику присутність російських бійців на території Білорусі. Проте це не означає, що війська не розгорнуть через 2 – 4 тижні. Поки передумов для цього немає, але з огляду на інфраструктуру, Лукашенко підготувався.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні