Українцям розповіли, як правильно поміняти долари: є важлива деталь

0
Українцям розповіли, як правильно поміняти долари: є важлива деталь
В Україні будь-який клієнт пункту обміну валют або каси банку має право скасувати процес і повернути свої гроші протягом 15 хвилин після операції.

Про це йдеться в роз'ясненнях, які були опубліковані на офіційному сайті Нацбанку.

При цьому фінансові установи зобов'язані приймати всі платіжні купюри. Як кажуть чиновники, банк або обмінник не має права не приймати купюри, якщо вони були випущені казначейством США після 1914 року.

Наприклад, якщо українець обміняв купюру, а потім пошкодував про це (наприклад, купив долари, якість яких його не влаштовує), він має право повернути всі сплачені кошти без втрати курсової різниці. Але тільки якщо дотримано певних умов.

"Ви можете провести зворотну валютно-обмінну операцію протягом 15 хвилин після обміну. Але тільки якщо у вас є квитанція або розрахунковий документ. Це передбачено Постановою правління НБУ № 2 "Про затвердження Положення про здійснення операцій з валютними цінностями", - роз'яснили в Нацбанку.

Також представники фінансового регулятора зазначили, що з 2016 року банки перестали приймати дорожні чеки American Express або іменні чеки в іноземній валюті.

"У деяких випадках таку валюту можна обміняти в будь-якому обмінному пункті. Наприклад, у випадку з банкнотою 500 євро або доларами США, надрукованими після 1914 року, які залишаються платіжними засобами. Однак в інших випадках валюту можна обміняти тільки в центральних банках країн-емітентів", - підсумували в НБУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні