Чоловік, якого силою на заході України забрав ТЦК, оголосив голодування

2
Чоловік, якого силою на заході України забрав ТЦК, оголосив голодування
Сергій Грішин, 34-річний чоловік з Дніпропетровщини, перебував у Чернівцях у справах. 21 січня, як стверджує сам Грішин, його викрали представники Чернівецького ТЦК прямо з залізничного вокзалу близько 11 години дня.

Про це пише Еспресо Захід.

Як повідомляє чоловік, у приміщенні військкомату його утримували "у неналежних умовах, без їжі та води, вимагаючи підписати контракт і вирушити штурмовиком в один із підрозділів ЗСУ".

Згодом Сергія Грішина відправили у 10-ту окрему гірсько-штурмову бригаду "Едельвейс", хоча у нього невиліковна хвороба нирок.

Там чоловік написав заяву на незаконні дії ТЦК командиру бригади, у якій оголосив про своє голодування. Відповідну заяву опублікував журналіст Сергій Гузь, який висвітлює цю ситуацію у соціальних мережах.

"Я, Грішин Сергій Олександрович був викрадений ТЦК та СП у м.Чернівці. Попри мої пояснення, що в мене невиліковна хвороба, вроджений полікістоз нирок, мене утримували в нелюдських умовах, без їжі та води, та погрожуючи фізичною розправою, якщо я не підпишу документи, які потрібні викрадачам. А тому я оголошую голодування", – йдеться у заяві.

Як вдалося дізнатися журналісту, Сергій Грішин у 2005, 2012 та 2021 роках проходив медичні комісії та був визнаний непридатним до несення військової служби. Востаннє йому не видали довідку, що він не знятий з обліку нібито через відсутність необхідних бланків.

Він також відвідував ТЦК та СП у місті Кам’янське Дніпропетровської області вже після початку повномасштабного вторгнення. Але чоловіка так і не зняли з обліку. Через великий наплив людей його відправили додому, запевнивши, що він уже нібито знятий з обліку.

Зараз батьки Сергія Грішина добиваються його повернення додому. Над цією справою працює адвокат.



"Еспресо.Захід" звернувся за коментарем до начальниці служби зв'язків з громадськістю Чернівецького ОТЦК та СП майора Тетяни Гайдащук. Однак, відповіді журналісти отримати не змогли, бо жінка перебуває у лікарняній відпустці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От якби за такі дії ТЦК несли реальну відповідальність за кожного реально хворого якого вони відправили до ЗСУ то такого бардаку не було би!
Відповісти
Немає нічого нового. До війни, хіба, не так було. Всі , хто раніше не захотів виїхати , знають по яких правилах тут жити. Всюди треба занести, раніше всіх влаштовувало? То не треба скиглити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні