Українцям розповіли, що буде з курсом долара у найближчі дні

0
Українцям розповіли, що буде з курсом долара у найближчі дні
Найближчими днями готівковий курс долара в Україні перебуватиме приблизно на поточному рівні. Причому як у банках, так і в обмінниках.

Про це розповів фінансовий аналітик Олексій Козирев, пише OBOZ.UA.

За його словами, у більшості банків готівковий курс американської валюти очікується в межах коридору купівлі та продажу від 37,15 до 38,65 грн.

Увечері ж 24 січня вони:
- купують долар за 37,6 грн;
- продають за 38,15 грн.

В обмінниках, за прогнозом, курс буде на рівні 37,2-38,6 грн. Увечері 24 січня вони визначили середню вартість валюти 38,2/38,3 грн (купівля/продаж).

При цьому розкид між курсами купівлі та продажу, за словами аналітика, не перевищить 20-25 коп. Проте, визнає він, у районах із низькою конкуренцією між обмінниками "частина точок, користуючись ситуацією, розширюватиме його до 1 грн".

При цьому Козирєв наголосив: очікувати на поточному тижні "нової глобальної гри "на підвищення" курсу долара не варто. Серед причин – завершення розрахунків бізнесу з податків та сплата основною частиною населення комунальних платежів за минулий місяць. Втім, "просідання валютних котирувань скоро закінчиться".

Водночас Нацбанк підвищив офіційний курс долара. На 25 січня він визначив його у 37,52 грн, що:
- на 7 коп. вище за поточний;
- проте не дотягує одразу 70 коп. до історичного курсу, зафіксованого 10 січня – тоді він становив 38,22 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні