Хто з українців зможе отримати два паспорти

2
Хто з українців зможе отримати два паспорти
Згідно з новим законопроєктом про множинне громадянство, громадяни країн ЄС та "Великої сімки" зможуть спрощено отримати громадянство України без відмови від свого попереднього. Пізніше перелік таких країн може розширитися.

Про це голова Державної міграційної служби Наталія Науменко розповіла в інтерв'ю Бабель.

"Перелік країн, громадяни яких можуть за спрощеною процедурою отримати громадянство України і не виходити зі свого першого громадянства. Це країни ЄС і "Великої сімки". Уряд і президент потім ще розглядатимуть питання, щоб розширити коло таких країн", - розповіла вона.

Наталія Науменко також зауважила, що претенденти повинні будуть скласти іспити з української мови, історії України та Конституції України. У них на це буде три роки.

Крім того, у законопроєкті конкретно опишуть обставини і підстави, за яких можуть позбавити громадянства України.

"Проєкт чітко визначає підстави для втрати громадянства — це національна безпека, користування паспортом іншої країни на території України тощо. Можливо, при розгляді в парламенті ці підстави ще змінюватимуть", - розповіла керівниця Державної міграційної служби.

Також у законопроєкті йдеться про те, що іноземні військовослужбовці, які воюють за Україну (зокрема з країни-агресора) і в яких закінчився строк дії паспорту, все одно можуть податися на громадянство України. Так само і члени їхніх родин. Їм теж не потрібно подавати зобовʼязання відмовитись від громадянства іншої країни — лише декларацію про те, що в Україні вони користуватимуться виключно українським паспортом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
подвійне громадянство буде не всім. тільки тим, хто вкрав більше мільйона доларів
Відповісти
Яке множинне громадянство? Конституція таке не дозволяє! Такі проекти порушують Конституцію! Куди дивиться конституційний суд (хоча там всі мають декілька паспортів).
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні