Що буде, якщо не з’явитися до ТЦК після отримання повістки

1
Що буде, якщо не з’явитися до ТЦК після отримання повістки
Україні до 14 лютого 2024 року діє військовий стан, а це означає, що загальна мобілізація продовжуватиметься. Усі громадяни від 18 до 60 років, за винятком певних категорій осіб, визначених законом, є військовозобов’язаними та можуть отримати повістку до військкомату.

Про це пише Телеграф.

При отриманні повістки особи, які підлягають мобілізації, зобов’язані з’явитися до військкоматів або територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Якщо людина належить до категорії осіб, які не підлягають мобілізації, слід надати центру документи, що підтверджують підстави для звільнення від мобілізації.

Яка ж відповідальність передбачена за неявку до військкомату згідно із законом:
Відповідно до ст. 210 Кодексу про адміністративні правопорушення України за неявку на виклик до ТЦК для визначення призначення у воєнний час встановлено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу 3 400-5 100 грн з подальшим доставленням особи.

Відповідно до ст. 337 Кримінального кодексу України, якщо призовник був проінформований про необхідність з’явитися до ТЦК під час телефонної розмови, за умовами наявності доказів виклику, оформлених у належному процесуальному порядку, особа може бути притягнута до кримінальної відповідальності у вигляді штрафу 5 100-8 500 грн або виправних робіт терміном до року.

Відповідно до ст. 336 Кримінального кодексу України у разі подальшого ухилення військовозобов’язаним від виконання мобілізаційного розпорядження про направлення на проходження військової служби (у тому числі після проходження медкомісії) – особу може бути притягнуто до кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Національній поліції дозволили здійснювати адміністративне затримання військовозобов’язаних за порушення ними законодавства про мобілізаційну підготовку та мобілізацію та доставляти їх до територіального центру комплектування (ст.ст. 259, 262 КУпАП, ч. 3 ст. 38 Закону України Про військовий обов’язок).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо вдасться відкосити чотири рази то станеш президентом! Реально працює.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні