Стало відомо, скільки ракет під час атаки рф знищили ППО

0
Стало відомо, скільки ракет під час атаки рф знищили ППО
Вранці 23 січня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по території України. Загалом було випущено 41 ракету різних типів зі стратегічних бомбардувальників, тактичної авіації та наземних установок.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Усього за ніч було завдано удару 41-м засобом повітряного нападу. Це ракети різних типів, комбінований удар. Починалося все з ракет С-300, С-400, які запустили з Білгородської області в напрямку Харківщини. Далі противник використав статегічну авіацію - це бомбардувальники Ту-95МС, запустивши 15 крилатих ракет Х-101/Х-555, які часто використовують", - розповів він.

Також 8 ракет Х-22 було запущено з бомбардувальників Ту-22М3, ще 12 балістичних ракет "Іскандер-М" летіли на Україну з північного напрямку. Ще 2 керовані авіаційні ракети були випущені з літаків С-34.

"Більшість з цих ракет летять і атакують по балістичній траєкторії. Це 12 ракет "Іскандер-М", 8 ракет Х-22, а також С-300 та С-400, які летіли по Харківщині. Зрозуміло, що проти балістики треба більше засобів. Незважаючи на те, що били по різних регіонах балістикою - Харківщина, Дніпропетровщина, — 5 балістичних ракет "Іскандер-М" було знищено. Крім того, знищено всі крилаті ракети Х-101/Х-555 - це 15 таких ракет. Також знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59", - розповів Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил також додав, що не всі балістичні ракети, які не вдалося знищити, досягли своїх цілей. Найімовірніше, їх знешкодили засобами РЕБ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні