На Волині зафіксували спалах небезпечного захворювання

0
На Волині зафіксували спалах небезпечного захворювання
Медики здійснюють епідеміологічне розслідування випадків гепатиту А у селах Радошин та Велицьк на Волині. Там зареєстровано по одному випадку захворювання в учнів місцевих навчальних закладів.

Про це повідомляє у фейсбуці Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Зокрема фахівці відібрали проби води та зразки біоматеріалу у контактних осіб для лабораторного дослідження. Також організували та здійснюють медичне спостереження за контактними особами.

Окрім того, в загальноосвітніх закладах Радошина та Велицька у молодших класах фахівці провели майстер-класи з миття рук, наголосили дітям на важливості дотримання правил особистої гігієни.

Проведена заключна дезінфекція в приміщеннях навчальних закладів. Епідрозслідування обох випадків захворювання триває.

Як відомо, за два тижні цього року в області зареєстровано 12 випадків вірусного гепатиту А, зокрема, 5 - у дітей.

Довідково:

Гепатит А — захворювання печінки, викликане вірусом гепатиту А. Він передається фекально-оральним шляхом, найчастіше, через брудні руки, інфіковану воду та їжу.

Симптоми гепатиту А – жовтяниця, головний біль, слабкість, діарея та нудота. Хоча більшість людей одужує повністю без лікування, деякі випадки мають важкий перебіг та становлять загрозу для життя.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні