Стало відомо, чи можуть українцям вручати повістки у маршрутках

1
Стало відомо, чи можуть українцям вручати повістки у маршрутках
України триває загальна мобілізація, за якою військовозобовʼязаним чоловікам вручають повісти. Відбувається це навіть у громадському транспорті.

Про це розповів речник Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін, пише Суспільне.

"Із 2022-го року у нас діє метод оповіщення громадян у громадських місцях. До громадських місць належить транспорт. Можливо, зараз активніше почалося саме в громадському транспорті, можливо, більше, ширше. Громадський транспорт – це таке саме громадське місце, як і торгово-розважальні центри, тренажерні зали та спортзали, парки", — повідомив речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

Варто зауважити, що, як наголошують юристи, часто вручення повістки у громадських місцях відбувається з супроводом поліції, адже працівники ТЦК та СП не мають право зупиняти громадян та просити їхні документи. Такі повноваження є тільки у працівників правоохоронних органів. Тож оповіщення військовозобовʼязаних у громадському транспорті також має відбуватись під супроводом поліцейських.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в Конституції таке прописане? Ну тоді вручайте на сцені і 95кагалу! Чи їм слабо?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні