Росіяни готуються до масштабного наступу: названі напрямки

0
Росіяни готуються до масштабного наступу: названі напрямки
Наразі російські загарбники готуються до масштабного наступу. Мова не лише про Авдіївку, а й інші напрямки фронту у Донецькій області.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна.

Ситуація у районі Авдіївки залишається складною. Невдачі на землі змушують окупантів змінювати тактику. Так, росіяни вирішили взяти місто з повітря.

Як раніше повідомляв начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін, лише за два тижні 2024 року загарбники скинули близько 250 авіаційних бомб на Авдіївку. Таким чином противник просто використовує свою перевагу у повітрі.

Військовий експерт Владислав Селезньов наголошує, що інтенсивність ударів з повітря зростає не лише в Авдіївці. Щодня на наших захисників скидають щонайменше 130 керованих бомб.

"По факту зараз триває підготовка до масштабного наступу. Вони намагаються максимально послабити наших захисників, зруйнувати логістичні маршрути, оборонні рубежі. Щоби потім атакувати тими силами, які стягнули на фронт: понад 460 000 осіб - це дуже багато, удвічі більше того, що було на початку вторгнення", - зазначив експерт.

Зокрема, на Мар'їнському напрямку окупанти, схоже, визначились із пріоритетною мішенню. Як повідомляли раніше у ЗСУ, росіяни намагаються зайти до Новомихайлівки та в середньому здійснюють там до 50 атак на добу.

Як зазначив військовий експерт Олександр Мусієнко, після Мар'їнки у загарбників по суті два варіанти. Перший - спробувати йти на захід, на Курахове, але це ризикований похід, бо розтягнуться лінії забезпечення і наші війська зможуть їх блокувати.

"Тому і є рух південніше, на Новомихайлівку. Можливо, намагаються вийти на схід від Вугледара на об'єднання з угрупованням у Мар'їнці, діючи тактикою малих кліщів, як було під Бахмутом чи зараз в Авдіївці, і створювати нове оточення. Здається, це найбільш ймовірний сценарій", - додав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні