Що зараз становить найбільшу загрозу для України

1
Що зараз становить найбільшу загрозу для України
Найбільшу загрозу для України зараз становить масштабна зовнішня міграція.

Таку заяву в інтерв’ю «ТСН» зробив Олександр Гладун, заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи.

«Вона пов’язана в основному з війною, хоча і до війни у нас була активна трудова міграція. Це так звана «маятникова», коли люди їздили на заробітки за кордон, але через певний період часу поверталися додому. Але згодом маятникова, перетворилася на постійну міграцію, тобто люди залишалися за кордоном на постійне проживання», – розповів він.

Гладун додав, що зараз очікується одна небезпечна проблема, яка пов’язана з міграцією. Зокрема, після закінчення війни частина жінок із дітьми можуть повернутися з-за кордону до України, а до частини українських сімей можуть виїхати чоловіки для постійного проживання.

«Це одна із реальних загроз. Ми поки не можемо сказати реалізується вона чи ні, але така небезпека є», – підкреслив експерт.

Демограф зазначив, що прогнозується збільшення внутрішньо переміщених осіб. Він зауважив, що є проблеми з їх інтеграцією на новому місці проживання, отриманням допомоги. За словами Гладуна, осіб із статусом ВПО потрібно працевлаштовувати, допомагати з адаптацією на нових місцях, а для цього необхідно створювати нові робочі місця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і не забудьте тим сєпарам медальки пороздавати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні