«ПриватБанк» заблокував рахунок українця вимагає повернути гроші: що сталося

1
«ПриватБанк» заблокував рахунок українця вимагає повернути гроші: що сталося
Українець отримав переказ за продаж криптовалюти, після чого його картку у ПриватБанку заблокували. Тепер, щоб розблокувати рахунок, йому потрібно надати рішення суду про те, що він не брав участі у шахрайській схемі. Або повернути гроші жертві шахрайства.

Про це йдеться у скарзі клієнта "Привату" на спеціалізованому форумі "Мінфін", пише OBOZ.UA.

Так, він переказав 18 тис. грн (обміняв криптовалюту на гривні), а потім його рахунок заблокували. Як виявилось, в обміні брали участь шахраї.

"Банк заблокував мій рахунок того ж дня, після отримання скарги від клієнта, який передав мені кошти. Мені вдалося знайти цього клієнта в соцмережах, пояснити всю ситуацію і надати докази того, що я просто продавав свою криптовалюту і не маю жодного відношення до шахраїв. Людина на підставі наданої мною інформації змогла ідентифікувати особу шахрая та надати цю інформацію правоохоронним органам", – розповідає клієнт банку.

Тоді банк рекомендував повернути кошти потерпілому. Однак клієнт цього не зробив: оскільки він віддав шахраї криптовалюту, тому, якби він сам відшкодував клієнтові втрати, то сам виявився б жертвою шахраїв.

У ПриватБанку заявили, що рахунок не розблокують, поки клієнт не поверне жертві гроші, або не отримає рішення суду про те, що він не винний. "Вирішенням питання є повернення коштів або надання рішення суду про непричетність до шахрайства", – зазначили у банку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото називається зв'яжися з банками
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні