Їздив напідпитку. Волинський чиновник не з'являється до суду

7
Їздив напідпитку. Волинський чиновник не з'являється до суду
Наприкінці листопада волинського чиновника Андрія Харламповича, який наразі обіймає посаду заступника начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, працівники правоохоронних органів затримали напідпитку за кермом. Варто зазначити, що подібний інцидент є вже третім у кар'єрі волинського політика.



Що передувало

Вперше його затримали у нетверезому стані за кермом автомобіля ще в далекому 2011 році. У грудні 2015-го Харламповича за кермування напідпитку зупинили вдруге. Сталося це у смт Ратне. Тоді експертиза підтвердила факт водіння авто в нетверезому стані, адже у крові політика виявили 1,3 проміле алкоголю. Тоді його оштрафували на 3 400 гривень.

Суд, який не відбувся

А вже 22 листопада 2023-го року до Луцького міськрайонного суду надійшла справа про адміністративне правопорушення, скоєне Харламповичем Андрієм Адамовичем. На нього було складено постанову за ст. 130 - керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.



Варто зазначити, що у протоколі про адміністративне правопорушення йдеться, що 13 листопада 2023 року об 22:10 в місті Луцьк, на вулиці Привокзальна 4 правоохоронцями було зупинено автомобіль Toyota Venza, яким кермував Харлампович. Стверджується, що водій був із явними ознаками алкогольного сп'яніння, зокрема було відмічено порушення координації. Зазначається, що політик відмовився від проходження експертизи на вміст алкоголю в крові як на місці, так і в медичному закладі. Від дачі пояснень він також відмовився.



Справа потрапила по розподілу на розгляд до судді Романа Кихтюка, було призначено склад суду і дата розгляду - 12 грудня. Однак судові слухання так і не відбулися, оскільки Харлампович подав клопотання із проханням перенести дату. На засідання суду, яке так і не відбулося, прийшли військові, ветерани війни та волонтери. Оскільки підозрюваний не з'явився, вони вирушили до нього на робоче місце та виявили, що посадовець перебуває у себе в кабінеті.

"Чому чиновники можуть їздити п’яними, і суди повертають їм посвідчення водія??? Скільки може продовжуватися це свавілля! Тим часом коли в Країні війна. Гинуть кращі, сини та доньки України. Волонтерський фронт, щоденно шукає можливості, щоб допомогти Армії! А хтось шукає можливості, кращого, розгульного життя! Та дозволяє собі, вже в котре, керувати автомобілем в нетверезому станні. Що, стосується автомобіля, його потрібно вилучити на користь ЗСУ", - прокоментував ситуацію волонтер Сергій Тимчук.

Декларації

Наразі актуальні декларації посадовців переглянути неможливо, тож нагадаємо, що згідно з даними декларації за 2018 рік волинський політик Андрій Харлампович не володіє жодними об’єктами нерухомості чи транспортними засобами. Натомість його родина має у власності будинок, кілька автомобілів, земельні ділянки, а також майже мільйон гривень готівкою.

Харлампович тоді декларував житловий будинок і три земельні ділянки. Будинок загальною площею 320 кв. м знаходиться в Ратному і належить мамі посадовця Ользі Харлампович. Три ділянки площею 1500, 2373, 2500 кв. м, розміщені відповідно в Ратному, Бродах і Проході Ратнівського району, є власністю мами, дружини Наталії Харлампович та батька Адама Харламповича.

Щодо транспортних засобів, то на батьків чиновника записано три авто, зокрема на батька Ford Mondeo та Ford Transit, а матір Ольга Харлампович є власницею Seat Toledo 1.9 D. Також відповідно до декларації, матір зберігала 155 000 гривень і 21 000 доларів готівкою, а батько 170 000 гривень.

Пишіть свої думки з цього приводу в коментарях

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раніше триччі злапали п'яного -прощавайте права і на довго.
Якби був хтось із ''смертних'' то в кайданках приволокли б
Відповісти
пізДЮК
Відповісти
Суддя відмаже!!!
Відповісти
Постає питання, а навіщо у начальника стільки заступників дармоїдів?
Відповісти
Така вона українська рагульська натура. Тільки задниця сіла в чиновницьке крісло відразу можна болт забити на законодавство і плювати на державу.
Відповісти
Злодії,злодії, навкруги одні злодії.
Відповісти
Йому нічого не буде відмажуть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні