Стало відомо, коли рф може напасти на країни НАТО

0
Стало відомо, коли рф може напасти на країни НАТО
Країна-агресорка Росія може напасти на країни-члени НАТО вже наступної зими. Російський диктатор Володимир Путін може піти на таку провокацію навіть за умови, що на той момент досі триватиме війна в Україні.

Про це в ефірі OBOZ.UA сказав надзвичайний і повноважний посол України у США у 2015-2019 роках Валерій Чалий.

Він нагадав, що у Росії вже були такі оперативні плани щодо вторгнення в Естонію 2013 року.

"Естонці зараз готують рішення рити траншеї і мінувати кордон із Росією вже цього року. Тому я вважаю, що це все серйозно, це один із реалістичних сценаріїв і в даному випадку треба всі фактори оцінювати з різних сторін. Це ніяке не залякування, це стимул для тих, хто ще не розуміє наміри Росії і що Україна може, звісно, стримувати Росію, але не безмежно, якщо немає достатніх засобів для цього", – сказав дипломат.

Про загрозу нападу РФ на країни НАТО зараз пишуть світові ЗМІ, зокрема Bild, а також говорять європейські чиновники. Наприклад, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що напад Росії на Альянс може статися протягом 5-8 років.

За словами Чалого, сценарій із нападом Росії на країни НАТО може бути використаний для військових навчань Північноатлантичного альянсу. Вони вже плануються, у тренуваннях мають взяти участь 40 тисяч військовослужбовців, до 100 літаків та 50 військових кораблів.

"Це загальний замисел, не значить, що буде саме так. Це значить, якщо вони це дають через ЗМІ, це сигнал Москві "ми готові до ваших намірів". По-друге – вони серйозно розглядають таку загрозу – атаки Росії на країни НАТО, і там чітко окреслено, що це Балтійські країни можуть бути або Польща. Нарешті вони почали серйозно ставитися до загроз, які є в Європі", – зазначив дипломат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні