Що буде з вашим організмом, якщо їсти банани щодня

0
Що буде з вашим організмом, якщо їсти банани щодня
Коли йдеться про банан, то перше, що спадає на думку - вміст у ньому калію, який корисний для здоров'я серця. Також банани багаті на антиоксиданти, такі як вітамін С, фолієву кислоту і клітковину.

Про це пише Уніан з посиланням на Healthdigest.

Клітковина, зокрема, корисна для здоров'я кишечника. Коли ви їсте банан щодня, травна система стає більш плавною. Якщо вас турбують запори, здуття живота і гази, додайте банани у раціон і це допоможе полегшити проблеми. "Бананова клітковина допомагає відновити регулярні функції кишечника, оскільки вона зв'язує відходи і токсини в травному тракті, сприяючи їх виведенню з організму", - пояснила дієтолог Рейчел Лінк.

Але це ще не все, що ці фрукти можуть зробити для кишечника. Банани можуть сприяти здоровому мікробіому кишечника. Зокрема, розчинна клітковина в бананах є важливим джерелом харчування для здорового мікробіома кишечника - пробіотиками. А здоровий кишечник є необхідною умовою для здоров'я імунної системи, травлення, серця та контролю.

Дієтологи відзначили, що вживання 1-2 бананів в день вважається безпечним для більшості людей. Якщо у вас є звичка нарізати банани на ранкову тарілку грецького йогурту та мигдалю, це хороший спосіб збалансувати вміст клітковини та вуглеводів, а також трохи білка та здорових жирів. Ви також можете додавати їх у смузі з іншими інгредієнтами, такими як овес, шпинат, арахісове масло, чорниця.

Чудова річ у бананах полягає в тому, що їх легко вживати, де б ви не були - вдома, в дорозі, на роботі чи навіть як перекус перед тренуванням.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні