Які два українських міста хочуть захопити росіяни до виборів путіна

0
Які два українських міста хочуть захопити росіяни до виборів путіна
Росія не полишає планів щодо захоплення Харківської області і мріє про окупацію Харкова. Після початку розв'язаної Кремлем повномасштабної війни росіяни стрімко окупували більшу частину області, проте місто взяти так і не змогли. Сили оборони України у важких боях відстояли обласний центр. Уже в травні українські війська відсунули ворога від Харкова на півночі області, а у вересні провели масштабну операцію, за підсумками якої військам РФ довелося рятуватися втечею і залишати захоплені стратегічно важливі населені пункти.

Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Удар у Харківській області став однією з найсерйозніших як військових, так і символічних поразок Росії в Україні. Незважаючи на те, що її війська відсунуті від Харкова, окупанти продовжують завдавати повітряних ударів по місту. Гарячою точкою в регіоні є Куп'янський район, де росіяни регулярно атакують і намагаються захопити важливий логістичний центр – місто Куп'янськ.

Російські війська протягом останніх декількох тижнів російські війська посилено обстрілюють Харківзначно посилили обстріли Харкова. Паралельно пішла інформаційна хвиля про загрозу наступу на сам обласний центр. На вашу думку, з чим пов'язане зростання інтенсивності повітряних атак?

Треба правильно сприймати риторику, яку ми зараз чуємо в ефірі. У західних ЗМІ з'явилося декілька публікацій про наступ росіян на Харківську область. Журналісти мали на увазі наступальні дії на східному березі річки Оскіл – це лівий берег, де Куп'янськ-Вузловий і Куп'янськ. Останні півтора року росіяни намагаються повернутися до цих двох населених пунктів. Особливо їм потрібен Куп'янськ-Вузловий, щоб перекидати військові вантажі з Валуйок. Від Валуйок, паралельно річці Оскіл, через Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий (з півночі на південь), розташована пряма залізниця. Там вузька смуга, частина Харківської області, яка межує з Луганщиною. (До звільнення Силами оборони України Куп'янська і Куп'янська-Вузлового, росіяни використовували цю залізницю для забезпечення свого угруповання в окупованій частині Луганської області, - ред.)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні