За яку дію «ПриватБанк» заблокує рахунок будь-якого клієнта

0
За яку дію «ПриватБанк» заблокує рахунок будь-якого клієнта
Клієнт ПриватБанку, який проігнорував прохання оновити персональні дані, втратив доступ до свого рахунку. Банк в односторонньому порядку ухвалив рішення розірвати договір. Банк зобов'язаний оновлювати дані і якщо клієнт відмовляється це робити, банк може розірвати договір.

Про це пише OBOZ.UA.

"27 грудня в Приват24 з’явилось спливаюче повідомлення, що треба пройти актуалізацію даних і кнопка "Нагадати пізніше". Термінів коли це треба зробити, звісно, не було. Через Дію актуалізувати не вдалось (сталася помилка). Вирішив сходити до відділення з Нового року і пройти цю актуалізацію. Але 1 січня Приват привітав з Новим Роком розірванням договору в односторонньому порядку без можливості оскаржити дане рішення", – поскаржився клієнт в спеціалізованому форумі Мінфін.

В банку пояснили: розірвати договір вони мали право. "При розірванні ділових відношень надається можливість переказу залишків до іншого банку. Для перерахування ваших коштів на рахунках, вам або вашому представнику необхідно звернутись до будь-якого відділення банку", – зазначили в банку.

Як перевіряють українців
Кожен банк має знати свого клієнта. Під час оформлення рахунку клієнт заповнює анкету: вказує своє майнове становище, розмір зарплати, додаткові доходи тощо. Потім діє ризикоорієнтований підхід.

Обов'язково повинні перевіряти:
- операції з перевищенням суми 400 тис. грн;
- операції з громадськими діячами (депутатами всіх рівнів, чиновниками);
- фізосіб-підприємців ("ФОП"), які зареєстровані за останні три місяці;
- тих, хто часто робить перекази за кордоном, обмінює банкноти.

Проте запідозрити порушення та заблокувати можуть практично будь-який переказ. Якщо зарплата клієнта, наприклад, становить 10 тис. грн на місяць, а він щодня переказує (або отримує) тисячі гривень, банк може вважати такі операції сумнівними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні