Як довго можна їздити, якщо закінчився термін водійського посвідчення

0
Як довго можна їздити, якщо закінчився термін водійського посвідчення
Посвідчення водія, видане особі вперше, дійсне протягом двох років з дня його видачі з обмеженим правом керування транспортним засобом. Втім, що робити, якщо його термін закінчився, а водій не встиг обміняти документ?

Про це розповідає РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію Головного сервісного центру МВС.

Як довго можна їздити із простроченим водійським посвідченням
Посвідчення водія (видане вперше), термін дії якого закінчився в період воєнного стану та протягом року з дня його скасування, продовжує діяти на території України.

Якщо водій хоче обміняти прострочене посвідчення, варто пам’ятати такі моменти:

обмін документу вперше можна робити лише після закінчення терміну його дії (наступного дня або пізніше)

у період воєнного стану заміна водійського посвідчення здійснюється без надання медичної довідки, лише паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення водія

послуга щодо обміну посвідчення водія надається лише особі, що здійснює обмін

Як отримати нове посвідчення
Обмін протермінованого посвідчення водія можна здійснити в будь-якому сервісному центрі МВС або онлайн через Електронний кабінет водія.

Які документи потрібно надати:

паспорт громадянина України (або закордонний паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідку на постійне чи тимчасове проживання, посвідчення біженця тощо). Ці документи можна пред’явити в електронній формі в застосунку Дія. Якщо у цих документах нема відомостей про зареєстроване місце проживання ВПО додатково подають довідку про взяття на облік, в якій зазначено фактичне місце проживання

ідентифікаційний код

наявне посвідчення водія

медичну довідку (на час дії воєнного стану медична довідка необов’язкова)

Якщо водій звертається у сервісний центр, то посвідчення виготовляють протягом робочого дня. Вартість послуги - 515 грн. Якщо онлайн - 10 робочих днів на опрацювання заявки та до 5 днів займають логістичні послуги. Тоді, крім вартості виготовлення посвідчення, потрібно буде оплатити ще доставку у розмірі 294 грн. Або ж можна забрати документ особисто у сервісному центрі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні