Які речі заборонено мити з милом

0
Які речі заборонено мити з милом
Коли ви беретеся за прибирання, ви, звісно, хочете, щоб все у вашому домі блищало. Та для того, щоб досягти справді хорошого результату, вам потрібно не перестаратися, адже деякі побутові речі не можна мити з милом.

Про це пише 24 канал.

Чавунні сковорідки
У дуже багатьох господинь знайдеться хоча би одна чавунна сковорідка на кухні. Та для того, щоб вона служила якомога довше, вам не варто мити її із використанням мийного засобу, адже цей посуд потребує особливого догляду.

Мило може розчепити деяке покриття чавуна, а це важливо для його антипригарних властивостей та запобігання появі іржі. Як альтернативний метод чищення ви можете скористатися жорсткою щіткою, гарячою водою та сіллю.

Дерев'яні дошки для нарізання
Ось чого вам точно не варто робити зі своєю дерев'яною дошкою – так це класти її до посудомийної машини. Через деякий час за такого підходу деревина може розколотися та потріскатися через вплив мила та води.

Втім, це не значить, що дошку не треба чистити та дезінфікувати. Та робити це потрібно за допомогою суміші оцту та води, а не мила.

Ножі
Як і обробні дошки, ваші ножі можуть з часом пошкодитися, якщо ви дуже часто оброблятимете їх водою та милом. Піна також може викликати затуплення лез та навіть корозію металу. Для того, щоб очистити ножі швидко та безпечно, краще відразу ж після використання протирайте їх вологою тканиною та негайно висушіть рушником.

Паркетна підлога
Попри те, що дерев'яна підлога має репутацію міцної, доглядати за нею потрібно обачно та з дотриманням деяких правил. І одне з них – не використовувати для миття мильну воду.

Виявляється, мийний засіб для посуду може видалити захисні олії з деревини та залишити її вразливою до різних пошкоджень. Натомість краще використовувати спеціальний засіб для чищення дерев'яної підлоги, або ж ви можете змішати білий оцет чи лимонний сік з водою для того, щоб створити ефективний, проте м'який мийний розчин.

Шкіряні меблі
Якщо ви розлили щось на свій шкіряний диван, не тягніться до мила – воно може висохнути на меблях та потріскати шкіру. Замість цього краще взяти шматок чистої тканини, змоченої у м'якому засобі для чищення шкіри. А коли ви просто миєте свої меблі, буде достатньо протерти з них пил сухою чистою ганчіркою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні