На фронті загинули 14 військових із двох областей на заході України

0
На фронті загинули 14 військових із двох областей на заході України
Сьогодні, 11 січня, у Львівській області попрощаються із загиблими, які віддали своє життя за Україну через російську агресію.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Петро Немеш
Народився у місті Стрий. В липні 2023 року долучився до лав захисників України. Був молодшим сержантом, командиром третього стрілецького відділення військової частини А7403. Загинув в районі населеного пункту Новодарівка Запорізької області.



Вадим Кофтунов
Львів’янин. Після завершення навчання понад 20 років займався брав у часть у зоні проведення АТО. Із початком повномасштабного вторгнення рф добровольцем повернувся на фронт. Воював у складі 63-ї окремої механізованої бригади.



Андрій Кривоніс
Львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення рф воював у складі 141-ї окремої стрілецької бригади оперативного командування «Захід».



Петро Сологуб
Уродженець села Сновичі Львівської області. Із початком повномасштабного вторгнення рф повернувся з-за кордону, спершу займався ремонтом машин для ЗСУ, а згодом воював у складі 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил ЗСУ. Виконував бойові завдання на східному напрямку.



Віталій Полухтович
Уродженець села Луків Волинської області. У 1971 році разом із батьками переїхав до Львова. Із початком агресії росії виконував бойові завдання у зоні проведення АТО у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Після початку повномасштабної війни воював у складі 103-ї окремої бригади територіальної оборони.



Микола Шайтан
Уродженець міста Волноваха Донецької області. Проживав у місті Мелітополь Запорізької області, займався приватним підприємництвом.
Із початком повномасштабного вторгнення рф разом із родиною був змушений покинути рідну домівку. Добровільно доєднався до складу 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Брав безпосередню участь у звільненні Херсонщини, далі боронив державу на Бахмутському напрямку. Загинув на території Запорізької області.



Віталій Хоміць
Уродженець с. Княжий міст Судововишнянської громади Яворівського району. Загинув 3 січня 2024 року поблизу населеного пункту Макіївка на Луганщині.



Володимир Васько
Родом із міста Червоноград. Проходив службу в військовій частині А7075. 23 грудня 2023 року під час бою поблизу села Крохмальне на Харківщини отримав важкі поранення, внаслідок яких помер 6 січня у Харківському військово-медичному клінічному центрі.



Кріль Сергій
Жителя міста Сокаль. Був мобілізований у 2022 році до лав Збройних сил України. Через хворобу, якою захворів останній час перебував вдома у Сокалі.



На Рівненщині провели в останню дорогу п’ятьох захисників: Леоніда Бухальського та Руслана Грешка - у Рівненському районі, Володимира Бабича - на Млинівщині, Євгенія Линя - у Сарненській громаді, Ігоря Гузоватого - у Володимирецькій.

Про це повідомили у Рівненській ОВА.

У селі Дермань Друга Мізоцької громади попрощалися з військовим Леонідом Бухальським.
43-річний захисник загинув 5 січня цього року на Донеччині під час виконання бойового завдання. Леонід був справжнім патріотом, коли у 2014 році росія розпочала свою агресію на Сході України – добровольцем пішов в АТО. У лютому 2022 року не чекав повістки, став на захист країни.

Клеванська громада провела останнім земним шляхом Руслана Грешка.
47-річний військовослужбовець ЗСУ загинув 6 січня цього року під час здійснення наступальних дій у Запорізькій області, отримавши травми, несумісні з життям. Поховали Героя на кладовищі в рідному селищі.

На Дубенщині попрощалися з Володимиром Бабичем.
Він народився 28 травня 1970 року, проживав у Добрятині Млинівської громади. Тривалий час працював у Млинівському комунгоспі. У лавах ЗСУ служив на посаді молодшого сержанта, був гранатометником 1-го єгерського відділення. Під час служби Володимир отримав нагороду за сумлінне й успішне виконання бойових завдань та високі показники бойової підготовки – почесну відзнаку «Хрест воїна-єгеря» I ступеня. Герой загинув 1 січня цього року внаслідок мінно-вибухової травми, несумісної з життям, яку отримав під час бойового завдання у Луганській області.

Сарненщина провела в останню дорогу загиблого Героя-прикордонника Євгенія Линя.
Захисник проживав у селі Городець Сарненської громади. З січня 2021 року він проходив військову службу за контрактом у Державній прикордонній службі. Воїн боровся за мирне життя мільйонів українців та за майбутнє України до останнього. 5 січня воїн загинув під час виконання бойового завдання в одному з населених пунктів Донецької області. За місяць йому мало б виповнитись 23.

Назавжди у рідні Половлі повернувся Ігор Гузоватий.
Він народився 16 червня 1994 року. В період з жовтня 2017 року до 2020-го захисник проходив військову службу за контрактом. Старший солдат резерву помер у лікарні від ішемічної хвороби серця.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-15

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні