Офіцер ЗСУ з Волині закликав мобілізувати молодих пенсіонерів

2
Офіцер ЗСУ з Волині закликав мобілізувати молодих пенсіонерів
Наприкінці минулого 2023 року у Верховній Раді було представлено новий законопроект про мобілізацію, який викликав певні сумніви.

Про це пише ESPRESO.TV.

Він не враховує всіх категорій чоловіків, які могли б приєднатися до української армії. У світлі цього військові закликають розглянути можливість призову на службу молодих пенсіонерів з-поміж силовиків.

Офіцер ЗСУ та спецназовець Ігор Лапін висловив основне зауваження щодо нової законодавчої ініціативи щодо мобілізації. Він звернув увагу на правоохоронців, які мають право служити у ЗСУ. Військовий наголосив на необхідності «постановки в порядок», вирішення питання зі спецобліком та чіткого визначення обов’язків.

Лапін посилається на голову Національної поліції Івана Виговського, який нагадав про обмежену кількість поліцейських в Україні, лише 100 тисяч. При цьому силовики виконують свої обов’язки.

Лапін зазначає, що у системі МВС на момент початку повномасштабного вторгнення було не 100 тисяч, а 367 тисяч особового складу: слідчі, БЕБ, ДБР тощо. Він наголошує на наявності великої кількості співробітників у силових структурах.

На думку Лапіна, можна мобілізувати на фронт десятки тисяч молодих пенсіонерів із МВС. Він усвідомлює, що співробітники поліції, що діють, зобов’язані займатися пошуком правопорушників, здійснювати чергування на блокпостах, виконувати оперативні заходи та стежити за дотриманням правил дорожнього руху. Однак багато з цих завдань можна доручити жінкам.

Парламентарій зазначив, що ті, хто пішов на пенсію у 40 років, є нормальними та здоровими людьми, які вже відслужили в поліції чи міліції, і більшість із них навіть не перебувають на службі.

Лапін стверджує, що новий закон про мобілізацію має вирішити існуючі проблеми, однак у тексті проекту немає жодних згадок про це.

Він висловив сподівання, що між першим та другим читанням з’явиться ініціатива щодо внесення поправок до майбутнього документа.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
32

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли почнуть чистки так званих університетів котрі тріщать від ухилянтів
Відповісти
Це дійсно важливе питання. Десятки тисяч таких "пенсіонерів" переховуються в тилу прикриваючись спецобліком в той час коли не вистарчає людей на фронті. Це перше питання яке має вирішуватися в законі про мобілізацію! Також як мінімум 30 процентів силовиків можна мобілізувати на передову
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні