У Верховній Раді заінтригували можливими змінами в законопроєкті про мобілізацію

3
У Верховній Раді заінтригували можливими змінами в законопроєкті про мобілізацію
Законопроєкт про мобілізацію може бути винесений на голосування до зали пленарних засідань Верховної Ради одразу після його підготовки в комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це в ексклюзивному інтервʼю для “Інтерфакс-Україна” розповів голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

“Як тільки законопроєкт про мобілізацію був внесений (25 грудня 2023 року Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроєкт №10378 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби” — ІФ-У), ви пам’ятаєте цей сплеск у суспільстві”, — пригадав Стефанчук.

Він зазначив, що одразу скликав нараду, запросив на неї в тому числі й голову комітету <Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки>, й міністра оборони, і запропонував провести дискусію щодо цього документу в парламенті за участю всіх сторін: мають бути представлені парламентарії, міністерства, військові.

“Тому що саме слово військових має бути найбільш переконливим для всіх, хто ухвалюватиме рішення в подальшому”, — наголосив голова Верховної Ради.

“Так, зараз почалася робота в комітеті. Вона відбувається в закритому режимі, але про всі основні рішення буде повідомлено суспільству. Участь беруть і головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, і міністр оборони Рустем Умєров, і представники всіх фракцій і груп Верховної Ради, які на професійному рівні обговорюють ці питання”, — розповів Стефанчук.

“Наскільки я поінформований, це обговорення триватиме три-чотири дні. Всього — понад 160 питань. Дуже сподіваюся на ефективність цієї роботи, в результаті якої будуть напрацьовані рішення, спрямовані на забезпечення перемоги України”, — зауважив він.

Те, наскільки швидко законопроєкт буде винесено на розгляд у залі засідань, залежатиме від рішення комітету, поінформував голова ВР.

“Дуже сподіваюся, що під час обговорення сторони знайдуть відповіді на всі ці питання, прийдуть до розумного вирішення, і щойно законопроєкт буде готовим на рівні комітету, думаю, він має всі перспективи потрапити одразу в зал”, — сказав він.

На питання про те, наскільки може змінитися компромісна редакція порівняно з урядовою, Стефанчук відповів наступне:

“Я б дуже хотів коментувати вже після того, як ця дискусія відбудеться в комітеті, тому що моє слово як голови Верховної Ради може суттєво вплинути на вирішення цих питань. А я дуже хочу, щоб основною була зрозуміла та збалансована позиція військових, тому що вона має бути забезпечена державним бюджетом та організаційними питаннями. Це має бути комплексна робота”.

Він ще раз підкреслив, що для нього надважливо, що в засіданні комітету беруть участь усі сторони, які мають можливість чесно обговорити ці питання та загрози, які стоять сьогодні перед Україною.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, повістки через інтернет це не інтрига, а дурня яка порушує Конституцію!
Відповісти
Не бійся ворога чужого, а бійся влади . Страшніше за все це свої яких ми самі на свою голову обрали.
Відповісти
Які вони милі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні