Як Захід може повалити режим путіна

0
Як Захід може повалити режим путіна
У Заходу ще є механізми, якими можна протидіяти поточному режиму у країні-агресорці Росії. На ситуацію в РФ можна вплинути через російських олігархів. Вони можуть спровокувати зміну режиму в Росії, якщо для них обмежити можливості мати великі гроші у Європі.

Таку думку висловив політичний експерт і керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок в інтерв’ю Главреду.

Він зазначив, що санкції Заходу проти РФ не настільки потужні. Але крім санкцій є ще й інші способи вплинути на режим в РФ.

"Зараз триває обговорення стосовно передачі Україні заморожених активів. У плані санкцій закручувати гайки Захід вже не буде, бо він і досі суттєво залежний від російської нафти та газу. Тим паче, що ті санкційні механізми, що залишилися у Європи, не настільки потужні. Вплинути можна обмеженням можливостей російських олігархів мати великі гроші у Європі. Адже саме російські олігархи можуть спровокувати зміну режиму в РФ", – зазначив Клочок.

Він зазначив, що поки що активи заморожені, але вони нікуди не поділися. Також експерт нагадав, що протягом двох останніх років Єврокомісія говорила про підготовку законопроєкту щодо заморожених активів країни-агресорки Росії, але так його і не підготувала.

"А тут виникла політична криза у Конгресі США і Європі через позицію Орбана. Кілька місяців тому "Велика сімка" заявляла, що не буде чіпати активи, хоча одне рішення щодо конфіскації 5,4 мільйона доларів було ухвалене ще у 2022 році у США щодо коштів російського олігарха Малофєєва, який свого часу фінансував Стрєлкова-Гіркіна на Донбасі. На фоні загальної кількості заморожених активів, сума невелика, але ця ситуація створює прецедент", – сказав політичний експерт.

Клочок зазначив, що кожна країна Євросоюзу, звісно, повинна сама ухвалювати власне рішення щодо конфіскації активів, але тепер кожен російський олігарх, розуміючи таку загрозу, буде змушений з ними домовлятися.

"А далі їм можуть поставити умови в обмін на запуск внутрішніх процесів в РФ. Адже найголовніше для російських олігархів – скасувати санкції", – підсумував експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні