Чому в Україні росте курс долара

0
Чому в Україні росте курс долара
Причини ослаблення гривні в кінці 2023 року та на початку 2024 року пов'язані з різними факторами. Заступник Голови НБУ Сергій Ніколайчук пояснив, із чим пов'язані валютні коливання та чи варто через це хвилюватися.

Про це пише 24 канал.

Чому валюта коливається
Під час дії політики керованої гнучкості обмінного курсу, як зазначає Національний банк України, коливання курсу є звичайним явищем і можуть відбуватися залежно від ситуації на ринку. За словами заступника НБУ, зростання попиту на валюту та збільшення бюджетних видатків впливають на послаблення гривні.

Додатково, на валютний ринок вплинули психологічні чинники, пов'язані із затримкою міжнародної допомоги. Також триваючі активні бойові дії в країні зумовлюють потребу в додатковому фінансуванні.

Попри це, завдяки успішному пристосуванню валютного ринку до керованої гнучкості НБУ, як і декларувалося, поступово збільшує амплітуду курсових коливань.

Крім того, за словами Ніколайчука, коливання гривні не суттєво впливають на її міцність — вона досі залишається стійкішою, ніж, наприклад, у IV кварталі 2022 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні