У ЗСУ спростували інформацію про новий наступ рф під українським містом

0
У ЗСУ спростували інформацію про новий наступ рф під українським містом
Російські війська готуються відновити наземний наступ на Куп'янськ та околиці. The Telegraph озвучив дату можливого початку наступу. Натомість у ЗСУ наголосили, що подібні заяви не відповідають дійсності.

Про це пише 24 канал.

The Telegraph з посиланням на джерело, близьке до Збройних Сил України, повідомив, що російські війська можуть знову вдатись до посилення повітряних атак у ці вихідні. І вже невдовзі після цього, Росія може здійснити наземний наступ. Мовляв, імовірна дата його початку – 15 січня.

Що вказує на підготовку наступу
У статті йдеться, що Україна готується відбивати новий російський наступ поблизу Харкова, оскільки Москва посилює бомбардування північно-східної частини міста.

Так, за словами місцевих чиновників, учора, 4 січня, російські сили завдали ракетних, артилерійських та мінометних ударів по місту та 15 навколишніх населених пунктах. Ціллю були як цивільні будівлі, так і військові об'єкти.

"Обстріл військових об'єктів можуть розцінювати як підготовку до широкомасштабного наступу найближчими тижнями", – повідомило джерело.

Зазначають, що офіційно Київ не оприлюднив подробиці атак, але з посиланням на джерело видання пише, що "цілий день військові об'єкти в регіоні обстрілювалися перед нападом".

Також додають, що і російські, і українські війська борються за кращі позиції вздовж лінії фронту, що охоплює Куп'янськ, Сватове та Кремінну, неподалік кордону Харківської області. Натомість Росія зосередила свої ресурси в цьому районі, намагаючись наступати на контрольовані Україною міста – Кремінна та Лиман, які були окуповані російськими військами, поки Київ не деокупував їх під час контрнаступу у вересні 2022 року.

У ЗСУ назвали статтю маячнею
Начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо назвав це "маячнею", пише LIGA.net. Він наголосив, що журналісти "все перекрутили" й в матеріалі немає "нічого нового".

Фітьо звернув увагу, що The Telegraph посилається на "якісь незрозумілі підрозділи військової розвідки". Тож, за його словами, матеріал "не вартий уваги".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні