Чи зможуть українці ігнорувати електронні повістки

1
Чи зможуть українці ігнорувати електронні повістки
В Україні, у межах посилення мобілізації, розглядають можливість запровадження електронних повісток.

Адвокатка Катерина Аніщенко у коментарі РБК-Україна відповіла.

За словами юристки, у разі ухвалення змін, які пропонуються у законопроєкті, кожен військовозобов'язаний повинен буде створити свій "Електронний кабінет призовника".

"В цілому у нас електронна адреса і номер телефону не присвоюються громадянам за паспортом, немає якихось ідентифікуючих ознак. Але, відповідно до проєкту закону, в такому випадку людина несе всю відповідальність за надання достовірної інформації, коли реєструється в такому кабінеті", – каже Аніщенко.

За її словами, надсилання повісток може відбуватися аналогією, як зараз працює електронний суд: коли на електронну адресу адвоката або фізичної особи приходять ті чи інші рішення. І якщо сповіщення потрапило в спам, або людина не побачила лист, відповідальності це не знімає.

"Вже фрази "я не бачив", "не заходив до електронного кабінету", чи "не читав пошту" не спрацюють... Буде вважатися, що ви належним чином повідомлені про обов'язок з'явитись до військкомату", – підсумувала Катерина Аніщенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Я вам нічєво нє должєн, должєн только своім радітєлям"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні