У ДПСУ пркоментували посилення контролю документів у чоловіків, які виїжджають за кордон

1
У ДПСУ пркоментували посилення контролю документів у чоловіків, які виїжджають за кордон
У соцмережах почали з'являтися повідомлення про нібито посилення контролю документів для чоловіків, хто виїжджає системою "Шлях" від вечора 29-го грудня. Так, користувачі у Facebook скаржаться на великі черги на пунктах пропуску. Також пишуть, що прикордонники перестали випускати з країни чоловіків з інвалідністю третьої групи і тих, хто супроводжує людей з інвалідністю.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі для ТСН.ua. розповів про ситуацію на кордоні.

Він зазначив, що пропуск осіб через кордон, як і раніше здійснюється відповідно до чинного законодавства, зокрема і Правил перетину кордону для громадян України, що затверджені Постановою Уряду 57.

"Правила, в тому числі визначають умови перетину кордону на час дії воєнного стану, особливо це стосується чоловіків громадян України, яким загалом обмежено залишати межі України. Правилами чітко визначені категорії і умови за якими громадяни можуть перетинати кордон. Звісно прикордонники ретельно вивчають документи, які б давали підстави для виїзду людини. Таку норму нам визначає законодавство. До того ж ми часто бачимо як люди намагаються спекулювати умовами перетину кордону слідуючи до прикладу з іншою метою, або використовуючи підроблені чи фіктивні документи", - розповів він.

Демченко також наголосив, що наразі змін в Правилах перетину кордону не має, але з боку Державної прикордонної служби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства.

"Тільки від початку року на кордоні було відмовлено у виїзді майже 50 тисячам громадянам України, які не підпадали під умови пропуску, а також викрито 3 тисячі підроблених документів", - резюмував Андрій Демченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніхто не перевіряв як виїхали сини чиновників!! Це і провокує населення України!! Якби всі воювали БЕЗ ВИНЯТКУ ЧИЇ СИНИ то був би зовсім інший настрій у людей!! Корупція процвітає далі то хто захоче вмерти за це з простих роботяг?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні