У Волинській області офіцери безпеки охоронятимуть 47 навчальних закладів: де саме

1
У Волинській області офіцери безпеки охоронятимуть 47 навчальних закладів: де саме
47 навчальних закладів у Камінь-Каширському та Ковельському районах Волинської області, що розташовані неподалік кордону з Білоруссю, будуть забезпечені поліцейською охороною.

Про це розповіла начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк, – повідомляє Суспільне.

З її слів, школи в яких будуть працювати поліцейські, відбирало Міністерство освіти і науки України в рамках проєкту «Офіцер безпеки».

Проєкт передбачає, що офіцер відповідатиме за безпеку учнів в школі: забезпечуватиме пропускний режим в навчальному закладі, при собі матиме металошукач, щоб будь-яка стороння особа чи школярі не могли пронести до закладу небезпечні предмети.

Коли саме запрацює поліція охорони у прикордонних школах Волині – Наталія Матвіюк не сказала.

«Проєкт впроваджується спільно з Міністерством внутрішніх справ, яке має провести відбір серед працівників поліції та спеціальне для них навчання, — каже Наталія Матвіюк. — Лише після цього МВС оголосить, коли з’являться офіцери безпеки у навчальних закладах області».

Фінансуватиме роботу поліцейської охорони в школах Міністерство внутрішніх справ України.

Як додала Наталія Матвіюк, в рамках проєкту в майбутньому всі школи в Україні будуть охоплені охороною, а офіцери безпеки будуть забезпечені спеціальними засобами та екіпіруванням, в тому числі металодетекторами, бодікамерами, планшетами та охоронятимуть школи протягом навчального дня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О, навчені привчені до зброї будуть ''заброньовані'' по школах. А привчений до трактора ''Степан'' буде в окопах
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні