Новорічна ніч: які страви варто приготувати на святковий стіл і чому

0
Новорічна ніч: які страви варто приготувати на святковий стіл і чому
Коли готуєтесь до новорічного застілля, важливо пам'ятати, що треба їсти більше овочів і якнайменше майонезу.

Віце-президент Асоціації дієтологів України Оксана Скиталінська розповіла Gazeta.ua, які страви обов'язково мають бути на новорічному столі.

"Головне правило цього дня - за годину до новорічного застілля перекусити щось, а ще краще по трохи їсти увесь день. А під час святкування їсти якнайменше майонезу, а більше вживати овочів", - радить Оксана Скиталінська.

Який вигляд має ідеальний новорічний стіл
Варто акцент зробити на стравах, які містять багато овочів. Приготуйте бурячок. Зваріть чи запечіть. Це традиційна українська страва. Додайте трішки оцту чи лимонного соку, хрін. Така страва покращує засвоєння м'ясних страв, вироблення травних соків, ферментів. Їжа буде краще засвоюватись. Не буде відчуття відрижки та здуття. Страви з буряка містять багато ніжної клітковини. Називається пектин, який поглинає все токсичне.

Приготуйте страви із печеного гарбуза. Наприклад, запіканку. Запечіть у гарбузі гриби з рисом чи м'ясом, морквою чи квасолею. Додайте томатного соусу. Коли охолоне гарбуз, то можна вживати. Охолоджений гарбуз виконує більше функцій. Тому обов'язково поставте його на новорічний стіл.

Зелень
Не забувайте про зелень - шпинат, петрушка, рукола. Вона знімає негативні впливи нездорової їжі. Візьміть собі за правило, яким керуються довгожителі, зокрема Кавказу. Коли ви їсте м'ясо, вживайте багато зелені, особливо коли їсте ковбасу, салямі.

Взагалі намагайтесь, щоб таких глибоко перероблених страв, як ковбасні, на столі майже не було. Ідеально, якщо м'ясна страва буде одна. Наприклад правильно приготовлене запечене м'ясо.

Як правильно готувати їжу
Не смажте. Намагайтесь тушкувати, запікати, відварювати, готувати на пару. Якщо часом ви щось обсмажили і є можливість прибрати засмажені місця - наприклад, м'ясо, то спочатку замаринуйте розведеним гранатовим чи яблучним соком . Додайте часнику. Тоді мясо буде легко засвоюватись.

Якщо смажите, то не на високому вогні і часто перевертайте. Не засмажуйте до темної скоринки. Це дуже шкідливо. Після приготування промокніть паперовим рушником, щоб знизити кількість жиру. Такі страви некорисні для здоров'я печінки.

Готуйте їжу на два дні максимум. Не тазики, щоб їсти тиждень. Тоді швидше повернетесь до нормального людського життя і ви будете готувати якісну свіжу їжу. Якщо ж холодильник буде забитий по вінця відрами салатів, котлет, відбивних, то будете переїдати обов'язково.

"Вам буде погано, буде важка голова, виникнуть проблеми з животом, порушиться стілець і поганий настрій гарантований. Багато пийте води і гуляйте. Тоді від святкування Нового року залишаться найкращі спогади", - зауважила Оксана Скиталінська.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні